KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty

Projekty:

  • Międzynarodowy Projekt Emocja - 1.09.2021-24.06.2022
  • Rządowy – Posiłek w szkole i w domu 2021 – doposażenie szkolnej kuchni i jadalni
  • TVP – REKLAMA DZIECIOM 2021 – Doposażenie pracowni ZRW
  • TVP – REKLAMA DZIECIOM 2020 – HIPOTERAPIA (we współpracy ze Stowarzyszeniem „Kluczyk”)
  • LEKCJA ENTER 2020/2021 – doskonalenie kompetencji cyfrowych nauczycieli
  • Rządowy – Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 2020
  • Ogródek przyszkolny
  • Rządowy – Aktywna tablica 2019
  • WFOŚiGW – Projekt ekologiczny: Przyjaciele błękitnej planety – 1.09.2019-30.06.2021
  • Projekt EFS: „TIK DLA ZSS2 – wierzę w Ciebie komputerze” 1.09.2018 – 31.01.2021
  • Projekt EFS: „RAZEM DLA TERAPII I USPRAWNIENIA W ZSS NR 2”  1.09.2020-30.11.2022
  • TVP – REKLAMA DZIECIOM 2019 – Pracownia sensoryczna
  • Miejski – Termomodernizacja placówki 08-12.2019
  • Żółty Talerz: edycja 2018, 2019, 2020, 2021 – Kulczyk Fundation (dofinansowanie obiadów dla uczniów)
  • Żółty Talerz 2021 – Kulczyk Fundation (wsparcie uczniów DPS – COVID-19)
  • Klub Absolwenta
Placówka współpracuje z wieloma sponsorami, pozyskując środki pozabudżetowe na rzecz placówki i uczniów.

Innowacje:

 
  • ORGANIZACYJNA: Wprowadzenie i wdrożenie dziennika elektronicznego w placówce od roku szkolnego 2019/2020
  • METODYCZNA: Kodowanie – jakie to proste
  • PROGRAMOWA: Sala tajemnic i zagadek
  • PROGRAMOWA: Muzyka na cztery pory roku
  • ORGANIZACYJNA: ZSS2 – Szkoła terapeutyczna
  • ORGANIZACYJNA: ZSS nr 2 – szkoła bez dzwonków