KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarz roku szkolnego

Kalendarz roku szkolnego 2021/2022

1.09.2021 r. – 31.01.2022 r. – I semestr

1.02.2022 r. – 24.06.2022 r. – II semestr

1.09.2021 r. godz. 9.00 Msza Św., godz. 10.00 – rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022 /sala gimnastyczna/

29.09.2021 r. – Spotkanie psychologa i pedagoga z rodzicami

23-27.09.2021 r. - Zebrania indywidualne dla rodziców nowych uczniów w związku z opracowaniem wielospecjalistycznej oceny poziomu funkcjonowania ucznia.

28-30.09.2021 r. – testy kompetencji dla uczniów I-III Szkoły Podstawowej

Do 30.09.2021 r. opracowanie IPET dla nowych uczniów i uczniów na kolejnym etapie ed. Dokonanie modyfikacji po przerwie wakacyjnej w zależności od potrzeb – WOPFU.

10.11.2021 r. – Uroczystość szkolna z okazji Narodowego Święta Niepodległości

6.12.2021 r. (poniedziałek) – Mikołajki szkolne

22.12.2021 r. (środa) – Jasełka szkolne i wigilie klasowe

23-2.01.2022 r. – Zimowa przerwa świąteczna

27, 28, 29.12.2021 r. – Dyżury nauczycieli – zajęcia opiekuńcze        

7-9.02.2022 r. – Próbny egzamin ósmoklasisty

14.02-27.02.2022 r. – Ferie zimowe

03.2022 r. – Rekolekcje Wielkopostne

8-15.03.2022 r. – Drzwi Otwarte Szkoły

14.04-19.04.2022 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

14, 15, 19.04.2022 r. – Dyżury nauczycieli – zajęcia opiekuńcze

24-26.05.2022 - Egzamin ósmoklasisty                                  

31.05.2022 r.  (wtorek)– Dzień Rodzinny                                             

24.06.2022 r. godz. 9.30 – Zakończenie roku szkolnego

27.06-31.08.2022 r. – Ferie letnie

 

Dni ustawowo wolne od pracy:

  • Wszystkich Świętych – 1 listopada 2021 r.,
  • Narodowe Święto Niepodległości – 11 listopada 2021 r.,
  • Trzech Króli – 6 stycznia 2022 r.,
  • Poniedziałek Wielkanocny – 18 kwietnia 2022 r.,
  • Święto Konstytucji 3 - Maja – 3 maja 2022 r.,
  • Boże Ciało – 16 czerwca 2022 r.

 

Dni wolne od zajęć dydaktycznych:

  • 14.10.2021 r. – Dzień KEN –  ślubowanie klas
  • 5.01.2022 r. - zespoły ds. PPP
  • 7.01.2022 r. - zespoły ds. PPP
  • 02.05.2022 r. - zespoły ds. PPP
  • 17.06.2022 r.

 

Terminarz związany z ocenianiem:

Zebrania klasyfikacyjne zespołów, w tym ds. PPP:  ustalenia dotyczące ocen przedmiotowych, z zachowania do 21.01.2022 r. i 15.06.2022 r.

Terminy o przewidywanej ocenie niedostatecznej/negatywnej i ocenie nieodpowiedniej lub nagannej: do 22.12.2021 r.; 19.05.2022 r. Informacja przekazywana rodzicom miesiąc przed klasyfikacją: odnotowanie tego faktu w dzienniku.

Terminy o ocenach przewidywanych z przedmiotów w I semestrze: najpóźniej do 10.01.2022 oraz z zachowania: do 14.01.2022; w semestrze II najpóźniej do 6.06.2022 oraz z zachowania do 13.06.2022r.

Terminy egzaminów klasyfikacyjnych: 21-22.06.2022 r. lub w terminie ustalonym z rodzicami

Terminy egzaminów poprawkowych: 29-30.08.2022 r.