KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Co nas wyróżnia?

Zespół Szkół Specjalnych nr 2 w Łodzi

placówka publiczna prowadzona i finansowana przez Miasto Łódź

Przy szkole działają oddział przedszkolny oraz Klub Absolwenta.

Jesteśmy szkołą bez dzwonków, z dofinansowaniem do obiadów.
Nasze oddziały klasowe są 4-6 osobowe.
Realizujemy wiele projektów edukacyjnych i ekologicznych.
Gwarantujemy bezpłatny zakup materiałów edukacyjnych z dotacji celowej i wyprawki szkolnej. 
Pomagamy uzyskać dofinansowanie do sprzętu z PFRON.
Nasi uczniowie mają bezpłatny transport MPK, dofinansowanie do biletów MPK lub zwrot kosztów poniesionych przez rodziców/opiekunów za benzynę.
Szkoła organizuje półkolonie letnie i zimowe, turnusy rehabilitacyjne oraz "Zieloną Szkołę".

Przyjmujemy uczniów z niepełnosprawnością intelektualną, z autyzmem i niepełnosprawnościami sprzężonymi z Łodzi i okolic. Nasza szkoła jest zmodernizowaną nowoczesną placówką, bezpieczną i dostosowaną do potrzeb uczniów, zapewniającą fachową pomoc specjalistów i nauczycieli. Uczniowie objęci są opieką pedagogów specjalnych, logopedów, terapeutów AAC, rehabilitantów, psychologów, terapeutów SI. W zespołach klasowym zatrudnieni są opiekunowie – pomoce nauczyciela.