KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty MEiN

W roku 2021 realizujemy projekt "Posiłek w szkole i w domu" modernizując kuchnię i jadalnię szkolną.
Planowany termin przetargów to sierpień/wrzesień 2021 r.

Dofinansowanie z budżetu państwa: 13 463,68 zł
Dofinansowanie organu prowadzącego - jako wkład własny finansowy: 3 365,92 zł
Całkowity koszt projektu dla Szkoły Podstawowej Specjalnej nr 90 w Zespole Szkół Specjalnych nr 2 w Łodzi: 16 829,60 zł

W naszej szkole w 2020 r. zrealizowaliśmy projekt:

„Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa”jest uchwalonym przez Radę Ministrów programem wieloletnim na lata 2016-2020, w celu poprawy stanu czytelnictwa w Polsce poprzez wzmacnianie roli bibliotek publicznych, szkolnych i pedagogicznych jako lokalnych ośrodków życia społecznego stanowiących centrum dostępu do kultury i wiedzy. Cel ten realizowany był przez finansowe wsparcie modernizacji naszej biblioteki szkolnej oraz bieżące uzupełnianie zbiorów bibliotecznych o nowości wydawnicze.
Priorytet 1- Zakup nowości wydawniczych do biblioteki
Priorytet 2 - Wzmocnienie potencjału i roli biblioteki szkolnej
Priorytet 3 - Rozwijanie zainteresowań uczniów poprzez promowanie i wspieranie rozwoju czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży, w tym zakup nowości wydawniczych

Dofinansowanie z budżetu państwa: 4 000 zł
Dofinansowanie organu prowadzącego - jako wkład własny finansowy: 1 000 zł
Całkowity koszt projektu dla Szkoły Podstawowej Specjalnej nr 90 w Zespole Szkół Specjalnych nr 2 w Łodzi: 5 000 zł

W ramach projektu zakupiliśmy 300 pozycji książkowych, w tym lektur.

**********

W roku 2019 zrealizowaliśmy projekt "AKTYWNA TABLICA"
Rządowy program rozwijania szkolnej infrastruktury oraz kompetencji uczniów i nauczycieli w zakresie technologii informacyjno-komunikacyjnych.
Głównym celem Programu było umożliwienie wykorzystywania w procesie dydaktycznym nowoczesnych pomocy dydaktycznych, wybranych przez ZSS nr 2 zgodnie z zdefiniowanymi potrzebami, podniesienie kompetencji uczniów i nauczycieli przez zmianę sposobu myślenia o możliwościach wykorzystania nowych technologii.

Dofinansowanie z budżetu państwa: 14 000 zł
Dofinansowanie organu prowadzącego - jako wkład własny finansowy: 3 500 zł
Całkowity koszt projektu dla Szkoły Podstawowej Specjalnej nr 90 w Zespole Szkół Specjalnych nr 2 w Łodzi: 17 500 zł

W ramach projektu zakupiliśmy 2 monitory interaktywne o przekątnej 65 cali - eBoard  4K 6510 T z wbudowanym komputerem OPS.
Specyfikacja urządzenia